Smulmuffins med rabarber

Dessa små härligheter är nog en av dem godaste muffins jag har gjort.
Rabarbermuffins med smuldeg ovanpå , så smarrigt!.




Smulmuffins med rabarber

Muffins:
100 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 själkar rabarber
smör
råsocker

smuldeg:
50 g kallt smör
1.5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 dl råsocker
2 msk strösocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör och mjölk.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Stek skalade och skivade rabarber i en rejäl klick smör och råsocker till de är mjuka.
Varva muffinssmet med rabarber.

Smält smöret i en kastrull och rör ned de andra ingredienserna. Smula över cupcaksen.
Grädda muffinsen i ugnen i ca 12-17 minuter.



American brownies

Något som är så enkelt men så otroligt gott är just brownies. Kladdiga , lite sega och
alldeles perfekta. Stort plus är ju att jag kunde njuta av en bit ute på soliga balkongen :).





American brownies

110 g smör
110 g mörk blockchoklad
2 ägg
2,25 dl strösocker
1,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en långpanna ca 20x25 cm.
Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme och låt det svalna lite.
Blanda ner ägg, socker, vetemjöl och bakpulver.
Rör så att smeten blir jämn och bred ut i långpannan.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 18-25 minuter. Låt svalna och skär upp i bitar.


Päronmacaroons fyllda med vaniljmousse

Nu i helgen var det ju valborg och redan första maj , helt otroligt hur snabbt tiden går.
Snart går jag ut nian och sommarn kommer. Börjar även på livsmedelsprogammet i gymnasiet i höst för en utbildning till bagare , så roligt det ska bli!.
Även nu i helgen gjorde jag macaroons igen. Det är så kul!, jag älskar att göra macaroons :).
Och variationerna av smaker är så stort. Dessa fick bli med en smak av päron fyllda med tårtmousse med vaniljsmak.





Päronmacaroons fyllda med vaniljmousse

150g fint, fint malen mandel
150g florsocker
120g äggvitor, uppdelat i två skålar
35g socker
150g socker till sockerlag
50g vatten till sockerlag
några droppar päronessence
några droppar grön hushållsfärg

Valfri mousse

Blanda mandel och siftat florsocker  i en bunke.
Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning.
Blanda socker och vatten till sockerlagen låt koka tills temperaturen nått 118 grader på
en godistermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten.
Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen.
Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig,
detta tar ca 10-15 minuter. Rör i 60g äggvita i mandel och florsockerblandningen.
Tillsätt nu päronessence och grön färg i mandelblandningen.
Vänd i marängen och rör försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande.
Fyll en spritspåse och spritsa ut små rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt.
Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan.
Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig.
Grädda macaroonerna i mitten av ugnen i 160 grader, ca 8-12 min.


RSS 2.0