New york city bagels

De här bröden är så otroligt goda! De passar jättebra till ost och grönsaker
eller sin favoritfyllning!.



Bagels

5 dl ljummet vatten
25 g jäst
2 msk rapsolja
1 msk salt
2 msk flytande honung
13,5 dl vetemjöl special
1 ägg
Vallmofrön

Gör så här:
Rör ut jästen med vattnet.
Rör ned oljan, saltet och honungen.
Rör ned mjölet. Arbeta degen tills den är smidig.
Jäs under bakduk i ca 1 tim.
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma runda bollar.
Tryck ned ett mjölat finger i bollen och snurra runt så att ett hål bildas.
Gör ett ganska stort hål.
Täck över och låt jäsa i 15 minuter.
Koka upp vatten i en traktörpanna och koka varje bagel 1 minut på varje sida.
Lägg upp bagelsen på en bakplåtskläddplåt och pensla med uppvispat ägg.
Strö över vallmofrön.
Grädda i 30 minuter i 225 grader och låt svalna utan bakduk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0