Mini lemon meringue pies

Av lemon curden blev det fyllning tll små lemon meriunge pies. Minipajerna blev väldigt goda och det sötsura blev perfekt!.




Lemon meringue pies


Mördeg
Lemon curd
Maräng

Mördeg:
75 g kallt smör
2 dl vetemjöl
0,25 dl florsocker
1/2 ägg
0,25 msk kallt vatten


Nyp ihop tärnat smör med mjöl och florsocker.
Tilsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop.
Plasta degen och låt vila i en halvtimme.
Tryck ut degen i små formar och frys formarna. Ta sedan ut formarna och pensla botten med ett uppvispat ägg. Täck kanterna med aluminiumfolie. Nagga botten och grädda formarna i 200 grader i ca 10-13 minuter.
Låt bottnarna svalna.


Maräng:
3 äggvitor
1 dl socker


Vispa äggen och 1/3 av sockret till en hård och bland maräng , blanda i resten av sockret.


Pies:


Fyll bottnarna med lemon curd och spritsa eller toppa ut marängen. Bränn marängytan med en brylebrännare eller låt de stå en väldigt kort stund i 220 grader på grilleffekt i ugn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0