Chokladmacaroons med choklad och kaffesmörkräm

Den här kombinationen av smaker är så god! Det är mycket roligare
att hitta på nya kombinationer än att bara ta den vanliga vaniljsmörkrämen.





Chokladmacaroons med choklad och kaffesmörkräm


150g fint, fint malen mandel
150g florsocker
2 msk kakao
120g äggvitor, uppdelat i två skålar
35g socker
150g socker till sockerlag
50g vatten till sockerlag
Smörkräm
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao
1 st äggula
2,5 msk kaffe


Blanda mandel, siftat florsocker och kakao i en bunke.
Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning.
Blanda socker och vatten till sockerlagen låt koka tills temperaturen nått 118 grader på
en godistermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten.
Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen.
Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig,
detta tar ca 10-15 minuter. Rör i 60g äggvita i mandel och florsockerblandningen.
Tillsätt nu valfri färg eller ingen färg alls i mandelblandningen.
Vänd i den italienska marängen och rör försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande.
Fyll en spritspåse och spritsa ut små rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt.
Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan.
Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig.
Grädda macaroonerna i mitten av ugnen i 160 grader, ca 8-12 min.
Gör smörkrämen: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och kakao pösigt.
Vispa ner äggulan och kaffet.
Spritsa en klick smörkräm på macaronerna och lägg sedan ihop dem två och två.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0