Underbar hallonglass med browniebotten
Hallon och choklad är ju bara to die for så krämig glass med seg och kladdig brownie var perfekt.
Detta recept deltar jag även med i Jenni på kalasgott månads matutmaning.


Hallonglass med browniebotten
brownie:
100 g smör
100 g mörk blockchoklad
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Hallonglass:
1 vaniljstång
6 äggulor
2,5 dl florsocker
4 dl vispgrädde
150-200 g hallon
Browniebotten:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på svag
värme och låt det svalna lite.
Vispa ihop ägg och socker.
Rör ned vetemjöl och bakpulver.
Blanda sedan i chokladblandningen.
Lägg i ett bakplåtspapper i botten i en rund bakform.
Häll browniesmeten i formen.
Grädda brownien mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Låt svalna.
Lossa brownien i kanterna med en kniv.
Lyft sedan upp brownien ur formen och ta bort bakplåtspappret,
Lägg sedan tillbaka brownien i formen utan pappret.
Glass:
Mosa hallonen i en mixer eller med en gaffel.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Vispa äggulorna med vaniljfrön och florsocker
vitt och luftigt. Vispa grädden. Vänd ner äggulorna
och blanda. Blanda sedan i hallonen.
Häll glassmeten över brownien.
Frys brownieglassen över natten eller
i minst 8 timmar.
Tina i kyl cirka 30-60 minuter innan servering.
Dekorera gärna med färska hallon.
Men gud vad gott! Älskar browniebotten!!
Detta ser helt super smarrigt ut! Måste prövas!:D
Tack för ett underbart recept, så god! Jag la upp den i min blogg och länkade till dig, hoppas det var ok. Häls Lisa
Åh detta ser riktigt gott ut, ska jag helt klart testa nästa gång de är min tur att ha tjejfika :)
Det här måste nog testas, har en kompis som älskar hallon.... ;-)
Ser jättegott ut!
Jisses vad gott det ser ut =)
Jag har en tävling på min sida som jag tänkte tipsa dig om, du kan vinna ett unikt smycke =)
Och nästa vecka kan du vinna en köksassistent från OBH Nordica =)
Titta gärna förbi och var med och tävla!
Kram
/Nellie
http://sockertussen.blogspot.com/2011/12/tavling.html
Detta ser helt underbart gott ut verkligen! Ska göras mycket snart :)
When I baked this cake first I spoiled it. But now I can cook it excellent.