Hallonsylt
Ett recept från den gamla bloggen är hallonsylt. Något som smakar så
gott och smakar ännu bättre när den är hemgjord.
Hallonsylt
gott och smakar ännu bättre när den är hemgjord.
Hallonsylt
1 liter hallon
500 g strösocker eller syltsocker
Rensa hallonen. De behöver inte sköljas.
Lägg hallonen i en stor kastrull och tillsätt sockret.
Tillsätt ev. pektin enligt pektinpaket (behövs ej om du använder syltsocker).
Koka hallonsylten i 10 minuter på svag värme. Rör och mosa gärna ihop hallonsylten lite med en slev eller potatisstöt.
Häll upp sylten på väl rengjorda burka och sätt på lock direkt. Du kan koka burkarna i vatten (sterilisera) dem innan. Eller värm i ugnen på 125 grader en halvtimme.
Öppnad burk hallonsylt förvaras i kylen. Oöppnad burk håller sig svalt och mörkt.
Har du använt syltsocker så håller hallonsylten flera månader oöppnad.
Kommentarer
Trackback