Brownie cheesecake med hallongrädde
Nu ni , jag har många recept på lager här som bara måste läggas ut!
Så recept under veckan lär det bli. På fredag åker jag dock på semester
till Gotland så då kan jag inte baka men jag kan lägga ut blider och recept :).
Idag bjuder jag på detta übergoda recept från the hummingbird bakery cookbook
som jag sedan översatt. Ni bara måste prova , seg browniebotten toppad med
cheesecake och sedan hallongrädde , MUMS!.
Brownie cheesecake med hallongrädde
200 g mörk choklad
200 g smör
230 g florsocker
3 ägg
120 g vetemjöl
400 g philadhelphia ost
150 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vispgrädde
100 g florsocker
100 g frusna hallon
Brownie: Smält chokladen i vattenbad.
Vispa smör och socker krämigt. Vispa i äggen ett i taget.
Vispa i mjölet och sedan vispa ned chokladen. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna eller form.
Cheesecake:Vispa ost, socker och vaniljsocker krämigt. Vispa ned äggen ett i taget.
Vispa till smeten är jämn och häll över smeten över brownie smeten.
Grädda i ugnen i 175 g i 40-45 minuter. Låt kakan svalna samt stelna i minst två timmar.
Hallonkräm: Vispa grädden ganska hårt tillsammans med hallonen och florsockret.
Bred krämen över kakan och låt stelna i en timma.
Så recept under veckan lär det bli. På fredag åker jag dock på semester
till Gotland så då kan jag inte baka men jag kan lägga ut blider och recept :).
Idag bjuder jag på detta übergoda recept från the hummingbird bakery cookbook
som jag sedan översatt. Ni bara måste prova , seg browniebotten toppad med
cheesecake och sedan hallongrädde , MUMS!.
Brownie cheesecake med hallongrädde
200 g mörk choklad
200 g smör
230 g florsocker
3 ägg
120 g vetemjöl
400 g philadhelphia ost
150 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vispgrädde
100 g florsocker
100 g frusna hallon
Brownie: Smält chokladen i vattenbad.
Vispa smör och socker krämigt. Vispa i äggen ett i taget.
Vispa i mjölet och sedan vispa ned chokladen. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna eller form.
Cheesecake:Vispa ost, socker och vaniljsocker krämigt. Vispa ned äggen ett i taget.
Vispa till smeten är jämn och häll över smeten över brownie smeten.
Grädda i ugnen i 175 g i 40-45 minuter. Låt kakan svalna samt stelna i minst två timmar.
Hallonkräm: Vispa grädden ganska hårt tillsammans med hallonen och florsockret.
Bred krämen över kakan och låt stelna i en timma.